Maatregelen om nu zelf te nemen

1234 keer bekeken 0 reacties

Tips en vragen van anderen

Heb jij vragen over aardgasvrij wonen? Stel ze hier! Lees ook de vragen en antwoorden van anderen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"197147"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Onze aanpak

Het duurt nog even voordat de wijken echt van het gas af gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden om je huis nu al duurzamer te maken en zo energie te besparen.

Om je woning nu al aardgasvrij te maken, zijn meerdere subsidies en leningen beschikbaar.

Isolatie

Wat het alternatief voor aardgas ook wordt, het isoleren van je huis blijft belangrijk. Door goede isolatie blijft warmte binnen en kou buiten. Denk hierbij aan vloerisolatie, spouwmuur en dakisolatie. Ook dubbelglas of zelfs tripelglas zorgt voor goede isolatie.

Groene energie

Naast het behouden van de warmte kun je ook je eigen elektriciteit opwekken, denk hierbij aan zonnepanelen.  Of je kunt overgaan op groen gas of groene stroom. Warmtepompen zorgen op een milieuvriendelijke manier voor de verwarming en warm water.

Bespaartips

De websites van Milieu Centraal en Iedereendoetwat.nl staan boordevol tips om energie en dus geld te besparen.

Persoonlijk advies

Wil je weten wat voor jouw huis de beste manier is om energie te besparen? Maak dan een afspraak met onze onafhankelijke energieadviseur Teun van Roekel.

Teun beantwoordt al je vragen over energiemaatregelen. Neem contact met hem op via 06 10 73 12 61 of via e-mail.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen