Compostweek 23-28 maart is uitgesteld

Moderator^ TC March 12, 2020
174 keer bekeken 0 comments

Tips en vragen van anderen

Mandy van Berkel en Bjurn Snel zijn de Schone Buurt-coaches van Veenendaal. Zij informeren inwoners actief over zwerfvuil en afvalscheiding en beantwoorden vragen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185810"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Doe ook mee!

Wist u dat uw groente-, fruit- en tuinafval en etensresten verwerkt worden tot compost? Omdat wij het fijn vinden dat heel veel inwoners het gft+e-afval scheiden, geven de gemeente Veenendaal en afvalinzamelaar ACV u in de Compostweek een zak compost cadeau.

Door de maatregelen die we nemen om het verspreiden van Corona in te perken hebben we besloten de Compostweek uit te stellen. Zodra de nieuwe datum bekend is informeren we u hier verder over.

 

Op vertoon van uw afvalpas kunt u van maandag 23 t/m zaterdag 28 maart een zak compost afhalen bij het afvalbrengstation aan de Wageningselaan 58 in Veenendaal. Op = op. Het afvalbrengstation is op open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Gft+e-afval wordt compost en groen gas

Uw groente-, fruit- en tuinafval + etensresten worden bij een recyclebedrijf verwerkt tot groen gas en compost. Voor dit proces zijn al het groente-, fruit- en tuinafval + etensresten nuttig. Wist u dat nu nog ruim een derde van het restafval bestaat uit te composteren producten, zoals etensresten? Ook restanten van bereid voedsel, zelfs vleesresten, kunt u gewoon in de gft+e-container doen.

Bij inlevering van textiel of apparaten 2e zak compost gratis! 

Heeft u afgedankt(e) kleding/textiel en/of oude/kapotte elektrische apparaten? Lever ze in bij het afvalbrengstation en ontvang nog een gratis zak compost! Gemeente Veenendaal steunt het werkervaringsbedrijf Road2work. Zij sorteren en demonteren elektrische apparaten. Kleding en textiel worden door de Restore kringloop opgehaald en verwerkt. Uw apparaten en textiel worden hergebruikt én u helpt mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Goed voor mens en milieu dus.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie settings