Tips voor afval in de zomer

Moderator^ TC June 23, 2020
207 keer bekeken 0 comments

Tips en vragen van anderen

Mandy van Berkel en Bjurn Snel zijn de Schone Buurt-coaches van Veenendaal. Zij informeren inwoners actief over zwerfvuil en afvalscheiding en beantwoorden vragen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185810"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Doe ook mee!

In de zomer kan je gft+e en pmd afval gaan stinken. Of er komen vliegjes of zelfs maden bij. Hier is iets tegen te doen. Bijvoorbeeld met lavendel of een handje zout. Benieuwd hoe? ACV geeft tips!

Lavendel bestrijdt de stank, maar ook de maden in de GFT+e container. Die hebben een hekel aan de geur van lavendel en gaan er dood aan. Verse lavendel helpt, maar een luchtverfrisser met lavendelgeur ook. Doe dus af en toe een takje in de container. 

Veel last van vliegen? De geur van mottenballen houdt ze op afstand. Stop ze in een oude panty en hang die ze bij het afval, bijvoorbeeld aan het handvat van de container.

En er zijn nog veel meer handigheidjes. Lees alle tips van ACV.

 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie settings