BewonersEnergie besparen is makkelijk en het levert u nog geld op ook. Dat scheelt direct in de maandelijkse lasten. Uw energierekening wordt lager, u woont comfortabeler en mocht u ooit verhuizen dan is uw woning meer waard. Laat uw geld voor u werken, op dak-, spouwmuur- of vloerisolatie kunt u eenvoudig 6 tot 9% besparen.

Samen werken aan een energieneutrale regio

410 keer bekeken 0 comments

Niet alleen in Veenendaal werken we aan duurzame energie. We werken samen in de Regio Foodvalley om in 2050 energieneutraal te zijn: we willen evenveel energie opwekken als gebruiken.

Samen met acht gemeenten, twee provincies, twee waterschappen en vele belanghebbenden, zoeken we kansen om energie op te wekken uit zon en wind. Energie opwekken houdt namelijk niet op de grens van onze gemeente. Daarom werken we in Regio Foodvalley aan een Regionale EnergieStrategie: de RES Foodvalley.

Website online

Wil je meer weten over wat de RES doet? Dan kan je vanaf nu kijken op de website www.resfoodvalley.nl. Hier vind je informatie over wat we als regio doen en hoe we dit aanpakken. 

Meer duurzame energie opwekken

In Nederland hebben we afspraken gemaakt in het Klimaatakkoord. We gaan met elkaar de CO2-uitstoot sterk verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990. Iedereen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met de maatregelen uit het Klimaatakkoord. In onze regio zal net als in heel Nederland de komende jaren veel veranderen. We gaan fors meer duurzame energie opwekken. Dat gebeurt eerst met de nu bewezen technieken. Dus met wind- en zonne-energie. We moeten kiezen waar we ze kunnen plaatsen en waar het landschap kan en mag veranderen. 

In onderstaand filmpje zie je wat de Regionale Energiestrategie is:

klik op de afbeelding voor uitleg over de RES
Klik op de afbeelding voor het filmpje over de RES

 

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie settings