BewonersEnergie besparen is makkelijk en het levert u nog geld op ook. Dat scheelt direct in de maandelijkse lasten. Uw energierekening wordt lager, u woont comfortabeler en mocht u ooit verhuizen dan is uw woning meer waard. Laat uw geld voor u werken, op dak-, spouwmuur- of vloerisolatie kunt u eenvoudig 6 tot 9% besparen.

Studenten doen onderzoek in Dragonder Veenendaal

450 keer bekeken 0 comments

Veenendaal wil in 2050 een energiezuinige gemeente zijn. Een gemeente zonder aardgas. Dat kan de gemeente niet alleen. Vanuit de stichting ‘Academie van de Stad’ helpen Sociologie studenten nu een handje. En ook jouw inbreng en hulp is nodig!

De studenten van de Universiteit Utrecht gaan tussen 9 en 21 december in gesprek met bewoners in Dragonder-Oost en Dragonder-Zuid om een antwoord te krijgen op de vraag: Hoe maken wij samen een energiezuinige/aardgasvrije wijk? Willen bewoners daarbij betrokken worden? Zo ja, op welke manier? Met de antwoorden op deze vragen maken de studenten een analyse en geven zij de gemeente aanbevelingen over het betrekken van bewoners bij het energiezuinig maken van wijken.  

Waarom onderzoek in Dragonder Oost en Dragonder Zuid?

We willen graag weten hoe de thema’s energiezuinig en aardgasvrij leven onder inwoners van Veenendaal. Er is gekozen om onderzoek te doen in de buurten Dragonder Oost en Zuid, omdat hier  goede kansen liggen om goedkoop van het aardgas af te gaan. Interessant is dat de buurten naast elkaar liggen, maar heel verschillend zijn voor wat betreft het type woningen en de bewoners. We zijn heel benieuwd hoe verschillend de meningen van de bewoners van beide buurten zijn. 

Wanneer aan de slag?

Dat we nu onderzoek doen in de buurten Dragonder Oost en zuid, betekent niet dat we daar straks als eerste aan de slag gaat. In 2021 heeft de gemeente een visie op het energiezuinig en aardgasvrij maken van de Veense wijken. In de visie zal ook een planning naar wijken staan. Op dit moment bestaan die plannen dus nog niet. We informeren je uiteraard zodra we weten wanneer we in jouw wijk aan de slag gaan! 

Heb jij als bewoner van Dragonder Oost of zuid vragen over de studenten en hun onderzoek? Dan kun je contact opnemen met Bob Dijkman via bob.dijkman@veenendaal.nl of via telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer weten over je wijk?

Voor het laatste nieuws, een gesprek of algemene vragen over de toekomstplannen van de wijk kun je contact opnemen met: Janneke Penterman, wijkmanager Dragonder Oost en Zuid, janneke.penterman@veenendaal.nl of (0318) 538 790.

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie settings