Van het een kwam het ander

02-12-2020
415 keer bekeken 0 reacties

Wij werken samen met inwoners en ondernemers aan een duurzame toekomst. Als huiseigenaar kun je veel energie besparen en daarmee geld verdienen. Op een investering in dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dubbel glas kun je maar liefst een rendement tot ca. 9% behalen, oftewel laat je geld voor je werken!

Lees meer over energie besparen en het energiezuinig maken van je woning. We hebben inspirerende voorbeeldverhalen van Veenendalers die al succesvol energie besparen. Je kunt ook een warmtescan voor je woning aanvragen.

Tips en vragen van anderen

Bij het energieloket krijgen we heel veel vragen binnen. Soms willen we een vraag niet alleen beantwoorden, maar juist ervaringen van andere inwoners ophalen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"172179"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum

Van een bezoek aan de duurzaamheidscaravan tot het plaatsen van isolerend dubbel glas. Veenendaler Niels van Vliet heeft de afgelopen twee jaar flinke stappen gezet om zijn hoekwoning uit 1969 te verduurzamen. Mede dankzij de gratis warmtescan.

Het huis van fam Van VlietNiels van Vliet woont met zijn vrouw en twee jonge kinderen aan het Poortjesgoed in wijk Engelenburg. Sinds 2018 is de familie in het gelukkige bezit van een hoekwoning uit het jaar 1969. Vaak zijn dat woningen waar op het gebied van verduurzaming nogal wat te winnen is. En dat bleek.

“Wij waren vanaf het begin van plan om maatregelen te nemen om duurzamer te gaan wonen. Dat begon met een bezoek aan de Duurzaamheidscaravan die destijds bij ons in de buurt stond. Daarna namen we zelf al een paar belangrijke maatregelen. We isoleerden de vloer en plaatsten zonnepanelen.”

Gratis warmtescan

Dat was een mooie start, maar Niels wilde meer. Onduidelijkheid was er over spouwmuurisolatie. “Daar hoorden we verschillende verhalen over. Een bezoek aan de Duurzaamheidsmarkt bij het gemeentehuis, en de daarop afgesproken gratis warmtescan, bracht uiteindelijk veel meer duidelijkheid.”

HR++

glas zetten bij familie Van VlietNa de warmtescan bleek de spouwmuurisolatie toch voldoende, maar ging er wel opvallend veel warmte verloren via het glaswerk, zo bleek: “Wij hadden weliswaar dubbel glas maar daar was volgens de adviseur, waar we erg tevreden over zijn, veel in te winnen. We besloten om HR++ (hoog rendement) glas aan te schaffen.”

Benedenverdieping

Zogezegd zo gedaan, begin oktober was het zover. Een speciaal bedrijf bracht isolatieglas aan op de benedenverdieping (woonkamer, keuken, achterdeur). “Met de bovenverdieping wachten we nog en behouden we voorlopig het bestaande dubbel glas. Wie weet doen we dat in een later stadium. Eerst de portemonnee maar weer eens vullen”, lacht Niels.

Infrarood paneel

De familie beschikt qua verwarming over een cv-ketel om de woning te verwarmen, maar in de keuken zijn er geen radiatoren: “In de keuken gebruiken we een energiezuinig infrarood paneel. Dat werkt prima. Voorlopig maken we even een pas op de plaats en kijken we eerst wat de maatregelen opleveren. Over pakweg een jaar zal dat meer duidelijkheid geven. We zijn benieuwd naar de energierekening.”

Gratis advies, ook voor jou!
Benieuwd welke slimme energiezuinige maatregelen jij kan nemen voor jouw huis? Kom langs in ons Trefpunt #duurzaam, neem contact op met Teun van Roekel van het energieloket voor gratis advies of stel je vraag op deze site

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen