Energie-ambassadeur met een missie

16-12-2020
644 keer bekeken 2 reacties

Wij werken samen met inwoners en ondernemers aan een duurzame toekomst. Als huiseigenaar kun je veel energie besparen en daarmee geld verdienen. Op een investering in dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dubbel glas kun je maar liefst een rendement tot ca. 9% behalen, oftewel laat je geld voor je werken!

Lees meer over energie besparen en het energiezuinig maken van je woning. We hebben inspirerende voorbeeldverhalen van Veenendalers die al succesvol energie besparen. Je kunt ook een warmtescan voor je woning aanvragen.

Tips en vragen van anderen

Bij het energieloket krijgen we heel veel vragen binnen. Soms willen we een vraag niet alleen beantwoorden, maar juist ervaringen van andere inwoners ophalen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"172179"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum

Je hebt hem misschien al eens gezien - voor de lockdown: druk pratend, adviserend, stimulerend. Energie-ambassadeur Mike Iskarous bemant Trefpunt #duurzaam in de Corridor. Dat doet hij vol overtuiging. Mike wil graag een steentje bijdragen aan de duurzame doelstellingen van Veenendaal.

Mike IskarousZijn drive om deze vrijwillige rol te vervullen komt niet zomaar uit de lucht vallen, benadrukt Mike: “De wereld van de energie en fossiele brandstoffen hebben me altijd al geboeid. Dat geldt zeker ook voor de duurzame ambities van de gemeente Veenendaal om in 2035 energieneutraal te zijn. Daar wil ik als bouwkundige in hart en nieren graag een rol in spelen en een steentje aan bijdragen. Voor mijn pensioen werkte ik als vastgoedadviseur bij de gemeente. Nu die fase achter de rug is, heb ik alle tijd om mijn kennis en interesse over te brengen. Daarom adviseer ik met alle plezier inwoners die ook plannen hebben om hun woningen aan te passen, en wat daarbij komt kijken.”

Winkelen en advies inwinnen

Mike vindt het Trefpunt #duurzaam een toegankelijke plek voor duurzame vragen. In de praktijk zie je dat inwoners die aan het winkelen zijn, graag even langslopen voor energieadvies. Onder het motto ‘als je er dan toch bent’…is het handig om deze plek voor vragen over energiebesparende maatregelen met een bezoek te vereren.

Ingewikkelde materie

“Absoluut. Je ziet dat er veel vragen bij mensen leven. Het is best een ingewikkelde materie ook. Er komt veel kijken om je woning aan te pakken. Bovendien is elke situatie weer verschillend. Daarom zijn we er voor jou. Dus kom vooral langs en schroom niet om je vragen te stellen.”

Het zal je niet verbazen dat Mike thuis zelf ook flink aan de slag is gegaan om zijn woning voor te bereiden op een duurzame toekomst: “Eerst heb ik de warmtescan laten doen zodat ik wist welke maatregelen nodig waren. Inmiddels heb ik zonnepanelen laten leggen, HR++ glas aangeschaft, de kruipruimte geïsoleerd en dakisolatie laten aanbrengen. Verder laat ik me informeren over een meer efficiëntere ketel.”

Tips en trucs

Met al deze werk- en privé-ervaringen in de achterzak staat hij graag inwoners als energie-ambassadeur te woord: “Gewoon een voorbeeld die ik je mee wil geven. Wist je dat isolerend HR++ glas ook geluids- en zonwerend is? Met geluidswerend glas hou je lawaai buiten zonder de natuurlijke lichtinval te beperken.”

Als het aan Mike ligt is de informatievoorziening van het Trefpunt niet alleen maar eenrichtingsverkeer: “Integendeel. Laatst sprak ik een man die aangaf dat hij slechts 50 euro per maand aan gas en elektra kwijt was, en vertelde hij over slimmer gebruik van regenwater. Hij gaf dus tips die ik op mijn beurt weer kan doorvertellen. En zo helpen we elkaar weer.”

Ook energie-ambassadeur worden?

Ben je ook gegrepen door de duurzame passie van Mike? Wil je zelf ook energie-ambassadeur zijn? ValleiEnergie zoekt nog vrijwilligers die een of meerdere dagdelen inwoners willen adviseren in het Trefpunt #duurzaam. Je krijgt een passende training om deze rol goed te vervullen.
Lees meer over de functie van energie-ambassadeur, of neem contact op met Angelique Ottens van ValleiEnergie, via telefoonnummer 06-38351304 of stuur een mail naar angelique.ottens@valleienergie.nl.

Trefpunt tijdelijk gesloten

Het Trefpunt #duurzaam is tijdelijk gesloten in verband met de coronamaatregelen. Zodra het weer kan, gaat het Trefpunt weer open: iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 en 16.00 uur kan je terecht voor advies.
 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

2  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Anton Brinkman 21-01-21 om 13:47

Hallo Mika,

met belangstelling heb ik jouw artikel in de Rijnpost gelezen.

ik ben bestuurslid van de WAC Veenendaal en houd mij speciaal bezig met het beoordelen van woningbouwplannen in opdracht van de gemeente Veenendaal. Voor meer gegevens over de WAC verwijs ik graag naar onze website www.wac-veenendaal.nl

ik zou graag eens een gesprek via teams of telefoon 06-10135072 met jou willen hebben om te kijken of er vorm van samenwerking mogelijk is.

In afwachting van jouw reactie,

Met vriendelijke groet,

Anton Brinkman anton.brinkman@casema.nl

 

Moderator^ TC 08-02-21 om 16:13

Hallo Anton, 

Ik heb je berichtje doorgegeven. We gaan contact met je opnemen. ^TC

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen