Duurzaamheidslening

518 keer bekeken 2 reacties

Bekijk de mogelijkheden

Begin 2020 is het weer mogelijk om een duurzaamheidslening aan te vragen.

Het bedrag van € 500.000 dat in september beschikbaar kwam, was door grote belangstelling al snel vergeven. Heeft u al een lening aangevraagd? Dan kan het zijn dat het wat langer duurt voordat u een reactie ontvangt over uw aanvraag.

Wat is een duurzaamheidslening?

De duurzaamheidslening is een lening om uw woning energiezuiniger te maken. Hiermee kunt u energiemaatregelen in uw woning financieren. U kunt er bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen een groen dak of een warmtepomp mee financieren.
 

Voorwaarden om in aanmerking te komen

  • U bent eigenaar-bewoner van de woning in Veenendaal
  • U kunt een lening aanvragen voor minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-
  • U bent nog niet begonnen met de maatregelen

Hoe vraagt u de lening aan?

Het aanvraagproces verloopt in 2 stappen. Pas als de gemeente en de SVn akkoord zijn, krijgt u daadwerkelijk de duurzaamheidslening toegekend.

Stap 1: beoordeling door de gemeente

Stuur de volgende documenten via het e-mailadres duurzaamheidslening@veenendaal.nl aan de gemeente:

  • kopie van uw geldige paspoort of identiteitskaart
  • meest recente WOZ waarde van uw huis
  • getekende en gedateerde offertes met de maatregelen. Op de offerte moet de datum staan waarop de offerte is opgesteld en de handtekeningen van de leverancier en de aanvragers. De offertes mogen niet ouder dan 2 maanden zijn.

Vervolgens stuurt de gemeente u via e-mail een aanvraagformulier. U vult dit formulier in en stuurt het terug aan de gemeente. De gemeente beoordeelt of u aan de voorwaarden voldoet en stuurt u hierover een brief. 

Stap 2: financiële toets door SVn

In de toewijzingsbrief van de gemeente staat een link naar het formulier van SVn. SVn bekijkt of u aan alle financiële voorwaarden voldoet. Kijk voor meer informatie over de financiele toets op de website van SVn.

Vragen over de duurzaamheidslening

Als u vragen heeft over de beoordeling door de gemeente, kunt u die via e-mail stellen via duurzaamheidslening@veenendaal.nl. Vragen over de lening zelf stelt u aan SVn via 088-2539400 of via leningenbeheer@svn.nl.

Wilt u een eerste gratis deskundig advies? Bel of e-mail dan naar Teun van Roekel van het energieloket Veenendaal.

Reageren

Twitter

2  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Anoniem 05-09-19 om 7:36

Mag er tussentijds extra afgelost worden zodat de lenig eerder dan 10 jaar is voldaan?

Moderator^ TC 12-09-19 om 11:01

Hallo Anoniem. Dank voor je vraag! Tussentijds aflossen (geheel of gedeeltelijk) is zeker mogelijk, zonder extra kosten. Kijk voor meer informatie op www.svn.nl/veelgestelde-vragen/alles-over-mijn-lening/aflossen

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.