Subsidie groene tuin en dak

667 keer bekeken 2 comments

Bekijk de mogelijkheden

Weet u dat gemeente Veenendaal subsidie geeft voor het afkoppelen van het regenwater (maximaal € 350,00)? En weet u dat u de afkoppelsubsidie kunt verhogen met € 150,00? Dit kunt u doen door tegels in uw tuin te vervangen met beplanting of door een sedumdak aan te leggen (minimaal 10 M²).

Groen absorbeert warmte en verlaagt de omgevingstemperatuur. Tijdens een zomerdag kan dit 9 graden verschil geven!  

Voordelen groene daken

Groene daken maken onderdeel uit van klimaatbestendig bouwen. Bovendien voelen mensen zich veel prettiger in een groene omgeving dan in een grijze. Hieronder zetten we alle voordelen voor u op een rij.

 1. Weinig onderhoud
 2. Absorbeert regenwater
 3. Zorgt voor schonere lucht
 4. Verlaagt omgevingstemperatuur
 5. Verhoogt rendement zonnepanelen
 6. Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen
 7. Verlengt levensduur dak
 8. Creëert waardevermeerdering pand
 9. Verhoogt biodiversiteit
 10. Creëert brandwerende laag
 11. Verhoogt gevoel van welzijn
 12. Biedt healing environment
 13. Meer sociale interactie, minder vandalisme

Contact

Het gemeentehuis van Veenendaal heeft ook al groene daken. Wilt u graag advies over het afkoppelen van het regenwater of over het vergroenen van uw dak of tuin? Dat kan! Neem dan contact op met Lanny Olie 06 - 58 07 61 83 of Renée Kleijn 06 - 48 51 88 93, de regenwatercoaches van gemeente Veenendaal of stuur een email naar afkoppelen@veenendaal.nl.

Comment

Twitter

2  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Ria Horstman October 03, 2019

Hallo
Op 14 juli vraag ik jullie per mil wat de mogelijkheden zijn voor vergroening van de tuin. Ik schrijf dan dat ik bomen wil planten en een sedumdak wil. Kan krijg ik te horen dat ik dn min 10 m2 moet vermeerderen en dat ik dat moet bewijzen. Tja dat is lastig dus laat maar zitten. Over het Sedumdak wat ik ook wilde aanleggen krijg ik niets te horen. Nu lees ik in de duurzaamheidskrant dat je dus wel een subsidie kan krijgen voor een sedumdak.
Kunt u me vertellen hoe ik dit ga aanvragen en wat ik er voor moet doen om die te krijgen.
Mvg Ria Horstman

Moderator^ TC October 09, 2019

Hallo Ria, het klopt dat je een subsidie kan krijgen voor een sedumdak van minimaal 10m2. Je kan dit aanvragen door een e-mail te sturen aan de regenwatercoaches. Je krijgt dan een digitaal formulier om de subsidie aan te vragen. Uiteraard komen Lanny of Renée ook graag gratis bij je langs voor advies op maat.

Neem contact op per mail via afkoppelen@veenendaal.nl, of bel met Lanny Olie (06 - 58 07 61 83) of Renée Kleijn (06 - 48 51 88 93).

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie settings