Subsidie Dragonder-oost

De gemeente heeft subsidie beschikbaar gesteld voor inwoners van Dragonder-oost die met innovatieve warmtetechnieken aan de slag willen. Met deze regeling wil de gemeente ervaring opdoen met geluid reducerende en energie-efficiënte warmtetechnieken.

De subsidie is gericht op woningeigenaren. Voor maximaal 20 woningen is in totaal 40.000 euro beschikbaar als bijdrage voor onder andere PVT-panelen, verschillende typen warmtepompen en een (collectief) bodemwarmtesysteem.

Dragonder-oost is de eerste buurt waarin samen met de omgeving plannen worden gemaakt om uiteindelijk van het aardgas af te gaan. Daarom geldt de subsidie alleen voor inwoners van deze buurt. Met deze regeling wil de gemeente ervaring opdoen met geluid reducerende en energie-efficiënte warmtetechnieken. Ook willen we meer leren over hoe inwoners het beste aardgasvrij kunnen worden.

Voor de regeling zoekt de gemeente naar gemotiveerde woningeigenaren die zich als koploper willen inzetten. Deze gemotiveerde inwoners moeten niet bang zijn om zelf informatie in te winnen en contact te leggen met leveranciers en installateurs. Daarnaast dienen ze bereid te zijn om hun opgedane kennis te delen.

Meer informatie over de regeling vind je op deze pagina.

Meld je aan voor 1 januari 2024

De regeling loopt tot en met 31 december 2023. Acceptatie van de aanvragen verloopt op volgorde van binnenkomst van (complete en correct ingevulde) aanvraag. Op deze pagina (bij artikel 9) vind je alle informatie over het correct invullen van de aanvraag.

Aanmelden

Meld je bij voorkeur aan via een mail aan duurzaam@veenendaal.nl. Eventueel is het ook mogelijk om jouw aanmelding af te geven bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. Aanmelden doe je met een ingevulde scan van dit aanmeldingsformulier (pdf, 58 KB).

Een intakegesprek met het Energieloket is één van de voorwaarden om voor de subsidie in aanmerking te komen. Meld je hiervoor aan op deze pagina. Tijdens het intakegesprek bespreekt het Energieloket met jou de mogelijkheid van innovatieve warmtetechnieken. Na afloop krijg je een verklaring dat het gesprek heeft plaatsgevonden.