Doe mee! Maak van jouw tuin een Heuvelrugtuin!

Moderator^ SK April 24, 2020
390 keer bekeken 0 comments

Doe ook mee!

Maak van jouw tuin in Veenendaal een stukje Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Zo kunnen we het Nationaal Park laten groeien. Een Heuvelrugtuin is goed voor de biodiversiteit en draagt bij aan klimaatadaptatie en voldoende schoon drink- en grondwater.

Jij kunt onderdeel worden van het Nationaal Park. Door het aanleggen van een Heuvelrugtuin. Een Heuvelrugtuin is groen. Minstens 60% groen. Er wordt gifvrij getuinierd, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Mooi! We hebben namelijk heel veel leuke tips voor je.

Waarom een Heuvelrugtuin?

Groen is goed voor je gezondheid en geeft plezier en ontspanning. Daarom willen we minder tegels en meer planten en bomen die thuishoren op de Heuvelrug. Zo simpel is het. We maken daarmee het Nationaal Park nog een stukje groter en groener.

Aan de slag

Wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Bekijk de checklist en de plantenlijst om direct plannen te smeden voor jouw tuin op www.jouwheuvelrugtuin.nl

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie settings