Terrastip: maak een beekloop

Moderator^ TC 08-10-2020
537 keer bekeken 0 reacties

Vraag het onze regenwateradviseurs

Lanny Olie en Renee Kleijn zijn de regenwateradviseurs van Veenendaal. Zij weten alles over afkoppelen en vergroenen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185851"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum 

Doe ook mee!

Regenwater naar een plek in de tuin brengen waar het gemakkelijk kan wegzakken. Dat kan al heel makkelijk door een beekloop te maken in je bestaande terras! Hoe? Lees verder!

Heb je bestrating of een terras waarbij de tegels zo in het patroon liggen dat je er een lange rechte baan uit kunt halen? Dan kun je een rij stenen eruit halen zolang als de beekloop gewenst is. Je haalt er een laagje zand uit van 1 tot 2 cm met wat aflopend hoogteverschil (afschot) richting tuin en plaats de stenen weer terug.

Heb je een patroon van tegels liggen die hier niet gunstig voor zijn maar zie je dit idee zitten wel voor je eigen terras of oprit? Een tegel- klinkerknipper is te huur bij bouwmarkten voor minder dan € 20,00 per dag.

Benieuwd naar meer van dit soort ideeën voor jouw tuin en terras? Neem contact op met onze regenwateradviseurs

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen