Statiegeld op blikjes: Yes, We Did It!

Moderator^ SK 08-02-2021
31 keer bekeken 0 reacties

Tips en vragen van anderen

Mandy van Berkel en Bjurn Snel zijn de Schone Buurt-coaches van Veenendaal. Zij informeren inwoners actief over zwerfvuil en afvalscheiding en beantwoorden vragen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185810"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Doe ook mee!

Vorige week heeft staatssecretaris voor Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven besloten voor statiegeld op drankblikjes. In 2022 zit er dus statiegeld op blikjes.

De 'veldslag' voor statiegeld duurde decennia en is nu eindelijk gewonnen. Het is een historische mijlpaal: binnen de termijn van één regering is statiegeld voor plastic flesjes én voor blikjes beslist. Samen met de Statiegeldalliantie is gemeente Veenendaal hier zeer verheugd over.  

Statiegeld 

Het statiegeld op blikjes gaat in op 31 december 2022. Door statiegeld zal het aantal plastic flessen en blikjes op straat sterk verminderen. Nederland wordt straks hopelijk eindelijk zichtbaar schoner. 

De campagne

De campagne 'Statiegeld, Yes We Can' kreeg ruime media-aandacht en maakte veel enthousiasme los bij mensen, verenigingen en de politiek. Iedereen praatte over statiegeld en iedereen wilde dat het snel zou worden ingevoerd. Nu de beslissing genomen is, is het belangrijk dat het statiegeldsysteem consumentvriendelijk wordt ingericht, zodat consumenten hun lege blikjes makkelijk kunnen terugbrengen naar de supermarkten. 

Het kabinet keurde in april 2020 het statiegeldbesluit voor kleine plastic flessen goed en nu, nog geen jaar later, ook het statiegeld op blikjes. Statiegeld op plastic flesjes is al in werking gezet. Het statiegeld op blikjes komt volgend jaar. 

Meer informatie vind je op https://statiegeldalliantie.org/

 

Statiegeld op blikjes is gelukt

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen