Lezing over het verduurzamen van je woning

Wil je weten hoe je je woning (verder) kunt verduurzamen? Met het isoleren van je woning, het nemen van stappen naar aardgasvrij, of het slim gebruik van zonnepanelen en elektrische apparaten? Op 24 mei vertelt Veenendaler Joost Straat over misschien wel het duurzaamste huis van onze gemeente!

In 2019 bouwde hij een woning die niet alleen energiezuinig is, maar zelfs energiepositief. Hij houdt ieder jaar energie over. Ook heeft het huis geen basisverwarming of koeling. Joost heeft vooraf bij het ontwerp van zijn woning gekozen voor het concept passief bouwen.

Door slimme bouwkeuzes, goed passende ventilatie en efficiënt gebruik van apparatuur, was het niet nodig om de woning op het aardgas aan te sluiten. Ook waren er geen vloerverwarming of warmtepompen nodig. De woning is wel aangesloten op zonnepanelen en op het elektriciteitsnet. Door een slim ontwerp en optimaal gebruik van energie, wekt hij nu meer energie op dan hij verbruikt.

Doe ideeën op voor jouw woning

Joost deelt zijn ervaringen graag. Zeker ook over hoe je de gedachte achter zijn woning bij bestaande woningen kan toepassen. Als jij wil weten hoe je jouw huis optimaal kan verduurzamen, is dit je kans!

  • Datum: vrijdag 24 mei
  • Tijd: 16.00 – 17.00 (uitloop tot 17.30)
  • Locatie: Trefpunt #duurzaam (Corridor 24, naast de achteringang van de HEMA)
Meld je aan