CO2-prestatieladder 2021: uitstoot 583 ton

Categorieën

  • Gemeente en regio

Gemeente Veenendaal stimuleert en helpt inwoners om te verduurzamen. Maar ook als gemeentelijke organisatie werken we hieraan. Hiervoor gebruiken we de CO2-prestatieladder. Dit is een meetinstrument waarmee we onze CO2-uitstoot volgen.

2021 in cijfers

Het afgelopen jaar stootte de gemeentelijke organisatie 583 ton CO2 uit. Verbonden partijen, zoals IW4 en Sportservice zorgden voor overige uitstoot. Bekijk hier de afbeelding van 2021 (pdf, 369 KB).

We zijn op verschillende manieren bezig om CO2 te beperken. Zo verduurzamen we ons materieel en het vastgoed, dus onze panden. Ook verduurzamen we het wagenpark en onderzoeken we nieuwe brandstoffen. We kopen groene stroom in uit Nederland en doen onderzoek naar de inkoop van groen gas. Tot slot kijken we naar het gebruik van een waterstoftank voor de werf.

Doelstellingen

In 2028 willen we 40 procent CO2 verminderen ten opzichte van 2019. Dit betekent een vermindering van 15 procent in verbruik van gas en brandstoffen, en 65 procent vermindering van elektra, stadswarmte en zakelijke kilometer in privé auto’s en openbaar vervoer.

Lees meer over de CO2-prestatieladder