CO2-prestatieladder 2022: 410 ton uitstoot

Categorie├źn

  • Gemeente en regio

Duurzaamheid is erg belangrijk voor gemeente Veenendaal. Zo stimuleren en helpen we inwoners om te verduurzamen. Maar ook als organisatie werken we aan onze voetafdruk. Met de CO2-prestatieladder meten we of we op de goede weg zijn. De cijfers van 2022 zijn binnen, en ze zijn positief!

Wat doen we

De gemeentelijke organisatie werkt op verschillende manieren om de CO2-uitstoot te beperken. Zo verduurzamen we ons materieel en het vastgoed, dus onze panden, en zorgen we voor duurzame nieuwbouw. Ook verduurzamen we het wagenpark en onderzoeken we nieuwe brandstoffen. We kopen groene stroom in uit Nederland voor verbonden partijen en doen onderzoek naar de inkoop van groen gas. Tot slot kijken we naar het gebruik van een waterstoftank voor de werf.

Meer informatie over de CO2-prestatieladder

2022 in cijfers

Het afgelopen jaar stootte de gemeentelijke organisatie 410 ton CO2 uit. Ten opzichte van 2019 is er nu sprake van een vermindering van 23 procent. Deze besparing zet ons op de juiste koers richting onze doelstelling van 40 procent vermindering in 2028. Met name de reductie in het gas-, en dieselverbruik verbruiken hebben geresulteerd in een lagere CO2 uitstoot. Verbonden partijen zoals IW4 en Sportservice zorgden voor de overige uitstoot.

Bekijk de afbeelding in groot formaat (png, 313 KB).