Speuren naar vogels en vleermuizen

Categorie├źn

  • Gemeente en regio
  • Huis

Zie je de komende tijd iemand naar jouw woning turen? Dan kan dit een ecoloog zijn. Vanaf april tot na de zomer zijn er veldmedewerkers van het adviesbureau Regelink Ecologie & Landschap actief in onze gemeente.

De veldmedewerkers zoeken naar woningen en andere gebouwen waar vleermuizen en vogels zoals huismussen en gierzwaluwen leven. Dit doen ze overdag en 's nachts vanaf de openbare weg.

Onderzoek voor bescherming

Wij willen graag weten waar de vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen leven. Hierdoor kunnen we ze beter beschermen. Bij het isoleren van de muren en daken van woningen en andere gebouwen, nemen we namelijk de plekken weg waar ze vaak verblijven. Het is goed dat we onze huizen isoleren. Daarmee besparen we energie. Maar we willen ook de diersoorten behouden die afhankelijk zijn van de plekken in lege spouwmuren en onder daken.

Daarom zijn we bezig met het schrijven van een Soortenmanagementplan. Hier komen de leefgebieden van de vogels en vleermuizen in te staan, maar ook de maatregelen die we kunnen nemen om ze een andere verblijfplaats te geven. Bijvoorbeeld door het ophangen van nestkasten of vleermuiskasten.

Natuurvriendelijk isoleren

Bent u zelf van plan jouw woning te laten isoleren? Kies dan voor een isolatiebedrijf dat dit op een natuurvriendelijke manier doet. Dan bespaar je energie en beschermt u de natuur.

Lees meer over natuurvriendelijk isoleren