Verspillingsvrije Feestdagen 2023

Categorie├źn

  • Huis

Op derde kerstdag eten we onze restjes van het kerstdiner. En daarmee ben je goed bezig. Want of je het nou makkelijk houdt of wat uitgebreider gaat koken, je voorkomt voedselverspilling. Fijne verspillingsvrije feestdagen! Kijk voor tips hoe je verspillingsvrij kunt kopen, koken en bewaren op www.verspillingsvrij.nl/kerst

Ideetjes nodig?

  • Restjes groenten kun je heel makkelijk omtoveren tot een soep. Bijvoorbeeld tomaten-pompoensoep met restjes bloemkool.
  • Maak salade van komkommer, tomaat, sla en andere groenterestjes die je mogelijk over hebt zoals sperzieboontjes of spruitjes. Ook kun je er blokjes kip, zalmsnippers, een restje bulgur, couscous of blokjes aardappel aan toevoegen. Eventueel serveren met een restje van wraps die je in puntjes krokant kunt bakken. 
  • Maak bruschetta: rooster sneetjes of stukjes (stok)brood dat je nog over hebt en beleg met hummus, andere spreads die je nog over hebt of geitenkaas. Je kunt de broodjes garneren met wat tomaat, radijs, munt, granaatappelpitjes of een reepje vleeswaren.  
  • Prik op een sat├ęprikker overgebleven tomaatjes, mozzarella of geitenkaas, spruitjes met wat ras el hanout of sesamzaad en een krieltje. Lekker met basilicum.