Wild in jouw Heuvelrugtuin

Categorieën

  • Tuin

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug onderscheidt zich van de meeste andere Nationale Parken in Nederland vanwege de hoeveelheid mensen die er in wonen, werken en leven. Maar wij leven hier niet alleen. We delen de Utrechtse Heuvelrug met vogels, insecten, egels, eekhoorns, vossen en reeën!

Of je nu een grote tuin hebt, of maar een klein voortuintje: steeds meer (zoog)dieren zoeken de bebouwde kom op en maken gebruik van het groen in onze tuinen. Om een nest te bouwen, om lekker uit te rusten of om voedsel te zoeken. Niet alleen heel leuk om naar te kijken maar ook goed voor de biodiversiteit in je tuin. Als je veel verschillende soorten planten en bloemen in de tuin hebt, trekt dit ook verschillende soorten dieren en insecten aan.

Ook wildlife spotten?

Wil jij ook wildlife spotten in je eigen tuin? En wil jij jouw tuin verder vergroenen voor meer biodiversiteit? Doe dan mee met Wild in jouw heuvelrugtuin. Leen vier weken gratis een wildcamera en ontdek wat jij kan doen om jouw tuin fijner voor jou en voor (zoog)dieren te maken. Zo maken we met elkaar het Nationaal Park groter.

Je ontvangt van ons een leuk rapport met foto’s en slimme tips & tricks om jouw tuin zo in te richten dat niet alleen jij maar ook dieren zich thuis voelen.