Winnaars BEST-actie 2024

Categorieën

  • Gemeente en regio
  • Schone buurt

Zes Veenendaalse verenigingen deden dit jaar mee aan de BEST-actie. Met hun deelname zamelden zij samen met Restore en Road2work boeken, elektronica, speelgoed en textiel in voor hergebruik, wat weer banen oplevert voor mensen die integreren op de arbeidsmarkt én het leverde een financieel extraatje op voor de verenigingen. De verenigingen verdienden ieder 1000 euro voor in de clubkas én een bonus als zij de meeste kilo’s inzamelden.

De winnaars

Popkoor All for fun ging er deze keer met de hoofdprijs vandoor. Zij zamelden maar liefst 4.511 kilo BEST-goederen in, gevolgd door jeu de boulesvereniging Amicale de Petanque Les Sabots, die 4.010 kilo inzamelde. De derde prijs was voor de Veenendaalse Atletiekvereniging met 1.344 kilo. Ans van de Pijl-Valkenburg won als individuele deelnemer een zwemabonnement in de BEST-loterij.

De prijzen werden uitgereikt door Wout Voermans van Restore/ACV en wethouder Dylan Lochtenberg.

Verdubbeling aantal deelnemers

Dit jaar was de tweede keer dat gemeente Veenendaal in samenwerking met Restore/ACV en Road2work de BEST-actie organiseerde. In 2023 deden drie verenigingen mee, nu was dat aantal al verdubbeld naar zes. Jeu de boulesvereniging Amicale de Petanque Les Sabots en de Veenendaalse Atletiekvereniging deden dit jaar voor de tweede keer mee. In 2025 wordt de BEST-actie wederom georganiseerd.