Familie Feenstra koppelt ondergronds af

ProfielfotoModerator^ IL 11-07-2019
880 keer bekeken 1 reacties

Vraag het onze regenwateradviseurs

Lanny Olie en Renee Kleijn zijn de regenwateradviseurs van Veenendaal. Zij weten alles over afkoppelen en vergroenen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185851"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum 

Doe ook mee!

Daniël, zijn vrouw en kinderen wonen sinds vorig jaar mei aan de Kerkewijk. Een karakteristieke jaren ’30 woning waar nog het één en ander aan moest worden geklust. De riolering was niet goed en deze moest op de schop. Een mooi moment om ook af te koppelen!

Na het bekijken van een aantal opties op de gemeentesite kwam ondergronds afkoppelen als beste uit de bus. De oude gresbuizen werden vervangen door twee pvc pijpen uitkomend op het gescheiden rioolstelsel.

Afkoppelen: combineer het!

Als je riool aan vervanging toe is dan is het volgens Daniël een goed moment om dat te combineren met ondergronds afkoppelen. Omdat je tuin dan toch al openligt en het aanleggen van een tweede pijp voor de schoonwaterriolering een kleine moeite is. Zo vang je twee vliegen in één klap!

Duurzaam

Buiten het feit dat het afkoppelen bij Daniël goed te combineren viel met het vervangen van het riool, speelde duurzaamheid in de keuze voor afkoppelen ook een belangrijke rol. De familie Feenstra voorkomt nu dat schoon hemelwater in het riool terecht komt en het vuilwaterriool overbelast wordt.

De afkoppelcoach

Voor het ondergronds afkoppelen is een subsidie van € 500,- beschikbaar. Daniël heeft de vragen rond afkoppelen en de bijbehorende subsidie bij regenwateradviseur Lanny Olie neergelegd. Lanny heeft geholpen met het aanvragen van de afkoppelsubsidie.

Daniels gouden afkoppeltip

Ga je ondergronds afkoppelen? Doe het in de zomer! Of in een droge periode. Om zo een blubberfestijn op je oprit te voorkomen.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Anoniem 18-08-19 om 12:58

Afkoppelen van regenwater is alleen effectief als het in een tuin kan lopen met veel aarde zodat het water kan wegzakken. Dan krijg je subsidie om een en ander maar te verkopen. Afkoppelen dan kan je € 500 subsidie krijgen. echter het kost je toch nog een flink bedrag en daar zitten velen niet op te wachten. Als men zo graag wilt dat er afgekoppeld gaat worden vergoed dan ook de kosten. Er moet en men wil van alles bij de gemeente Veenendaal maar de bewoners moeten wel gaan betalen.

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen