Je tuin ontstenen en vergroenen: waarom en hoe?

Moderator^ TC 07-10-2020
132 keer bekeken 0 reacties

Vraag het onze regenwateradviseurs

Lanny Olie en Renee Kleijn zijn de regenwateradviseurs van Veenendaal. Zij weten alles over afkoppelen en vergroenen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185851"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum 

Doe ook mee!

Een tuin vol tegels: we zien het steeds vaker. Veel mensen nemen een verharde tuin omdat ze denken dat dit onderhoudsvrij is. Maar een groene tuin vraagt niet altijd om meer onderhoud. En een groene tuin is nog veel beter ook! Daarom onze oproep om stenen te vervangen door groen!

Waarom ontstenen en vergroenen?

In Veenendaal leven we met bijna 67.000 mensen op twintig vierkante kilometer. Het grootste gedeelte daarvan is versteend: wegen, gebouwen, huizen en tuinen. Verstening zorgt voor hittestress: In de stad is het in de zomer meerdere graden warmer dan in het groene buitengebied. En tegenwoordig wordt het heet in de zomer en de één kan daar qua gezondheid beter tegen dan de ander. Daarnaast zorgt verstening voor minder leefgebied voor bijvoorbeeld vlinders, bijen, insecten en vogels.

Hoe?

Ontstenen kan al heel eenvoudig door een tegel eruit te wippen en in dat vak planten aan te brengen. Regenwater stroomt zo makkelijker weg en planten zorgen voor verkoeling.

Ook de vele daken van huizen zorgen voor minder groen in de omgeving. Maak je dak groen! Een dak met sedumplanten ziet er prachtig uit en draagt bij aan de biodiversiteit van de omgeving. Sedum beschermt daarnaast je dak tegen weersinvloeden en houdt de ruimtes eronder lekker koel in de zomer en warm in de winter. Een sedumdak heeft nauwelijks onderhoud nodig.

Wil je advies over het ontstenen en vergroenen van je tuin? Neem contact op met onze regenwateradviseurs!

groene tuin
Inwoner Martin van Rosendaal verduurzaamde zijn tuin

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen