Doe mee aan fietsstad Veenendaal

ProfielfotoModerator^ IL November 12, 2019
363 keer bekeken 0 comments

Doe ook mee!

Veenendaal staat op de kaart als fietsgemeente. Dat houdt in dat de fietspaden van goede kwaliteit zijn en deze ook erg geschikt zijn voor woon-werkverkeer. Zo is er een snelfietsroute naar Ede en krijgen fietsers op rotondes voorrang om de doorstroming te bevorderen.

Veenendaal is bij uitstek een fietsstad. 2019 en 2020 staan in het teken van de verkiezing Fietsstad2020. Na twintig jaar geleden de beste fietsstad van het land te zijn geweest, staat Veenendaal te trappelen om de titel opnieuw binnen te slepen. De afgelopen jaren is er enorm geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, om fietsen in Veenendaal zo veilig en aantrekkelijk mogelijk te maken. Er zijn verschillende vrijliggende fietspaden aangelegd en verbeterd, nieuwe fietsbruggen geplaatst, er is aandacht voor de oversteekplaatsen op het Zwaaiplein en Wolweg én de gemeente is in gesprek met sportverenigingen over verkeersveiligheid rondom hun accommodaties. Samen met de Fietsersbond, VVN, scholen en ouders wil de gemeente investeren in gedragsverandering, want met de fiets kom je in Veenendaal immers overal en op een snelle manier!
 

Test een week lang een E-bike

Misschien heb je het weleens overwogen, maar wat nou als je het gewoon gaat proberen? Je kunt via Ik Fiets een week lang ervaren of de e-bike iets voor jou is. Om vaker de auto te laten staan, gemakkelijker langere afstanden af te leggen, door weer en wind te fietsen. Meer informatie of meteen meedoen lees je op de website van ikfiets.nl.  
 

Fietsklimaat Veenendaal

Veenendaal staat op de kaart als fietsgemeente. Uit onderzoek blijkt dat we hoog scoren op het algemeen fietsklimaat. Dat houdt in dat de fietspaden van goede kwaliteit zijn en deze ook erg geschikt zijn voor woon-werkverkeer. Zo is er een snelfietsroute naar Ede en krijgen fietsers op rotondes voorrang om de doorstroming te bevorderen. Daarbij is Veenendaal als plaats erg compact: 20 km² kun je met gemak bereizen op de fiets.

Fietsen: een gratis work-out

Even de auto pakken.. Dat lijkt vaak makkelijk en snel, maar fietsen brengt veel meer voordelen met zich mee: beweging in de buitenlucht is goed voor uw gezondheid, het is beter voor het milieu als u de auto laat staan en fietsen is goedkoper. In de stad en tijdens de spits bent u vaak ook nog sneller met uw fiets dan auto op uw bestemming! 

 

Snelle verbindingen met de regio

Wist je dat er tussen Ede en Veenendaal een heuse snelfietsroute ligt? Deze gunstige verbinding levert veel voordeel voor fiets-woon-werkverkeer op. Door te fietsen blijf je fit, het is goed voor het milieu en in de spits ook nog sneller dan met de auto. De route start vanaf het Zwaaiplein en heeft een eigen nummer: de F112. In de FoodValley wordt met andere gemeenten gewerkt aan meer snelfietsroutes.

Stallen op de juiste plek

Bij de stations is door het invoeren van regels het stallen van fietsen verbeterd. Er is een maximale parkeerduur van 28 aaneengesloten dagen voor fietsen ingesteld. Fietsen die buiten de stallingen staan geparkeerd, verwijderen we. Zo houden we een opgeruimde en veilige stationsomgeving voor fietsers en voetgangers. En natuurlijk is de stalling bij station Veenendaal-centrum dit jaar uitgebreid met 125 plaatsen, zodat iedereen z’n fiets nog beter kwijt kan.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie settings