Meer oplaadplekken voor elektrische auto’s

Moderator^ SK November 14, 2019
620 keer bekeken 3 comments

Doe ook mee!

Weet jij dat één op de tien nieuw verkochte auto’s inmiddels elektrisch is? En dit aantal groeit. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan laadpalen op straat. Inmiddels hebben we in Veenendaal al 50 straatparkeerplekken aangepast naar oplaadplekken.

Iedereen met een elektrische auto kan gebruik maken van deze oplaadplekken. Parkeren met een gewone auto op een laadplek mag niet. 

Veel bewoners vinden het lastig als een parkeerplek in hun straat of buurt wordt opgeheven, omdat ze dan misschien wat verder moeten lopen voor een gewone parkeerplek. Dit is helaas niet te voorkomen en hoort bij een periode waarin we geleidelijk overstappen van rijden op traditionele brandstof naar elektrisch rijden.

Bepalen van de locatie oplaadplek

Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de parkeerdruk, maar hebben ook te maken met andere omstandigheden bij de keuze van een oplaadplek, zoals ligging van het parkeervak en de aanwezigheid van elektriciteit of bomen. Hebben we een plek gekozen, dan krijgen de omwonenden een brief met daarin informatie over de voorgenomen plaatsing en de verdere procedure. We plaatsen volgens het principe ‘paal volgt auto’. Pas als er een gebruiker is in de buurt, dan wordt er een laadpaal geplaatst.

Een oplaadplek aanvragen

Je kunt een laadpaal aanvragen op straat, als je niet kunt laden op eigen terrein. Deze laadpaal is dan voor iedereen in de buurt. Kunt u parkeren op eigen terrein, dan moet je zelf een laadplek aanleggen. Dit geldt ook voor Verenigingen van Eigenaren bij appartementencomplexen.

Je kunt een laadpaal aanvragen via www.veenendaal.nl/belasting-en-vergunningen. Staat er al een laadpaal binnen 250 meter van je woning die nog voldoende laadcapaciteit heeft, dan moet je hier gebruik van gaan maken.

Het gebruik van de laadplek

Je mag alleen tijdens het opladen uw auto op de laadplek zetten. De laadplek is bestemd voor meerdere gebruikers. Dus als je auto is opgeladen, verplaats hem dan.

Tip

Vaak ken je de medegebruikers van de laadpaal in uw buurt wel. Een appgroep aanmaken is handig om het gebruik van het laadpunt op elkaar af te stemmen.

Images

Comment

Twitter

3  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Melle Klomp November 28, 2019

Er staan toch vaak auto's op een laadplek die al klaar zijn. Krijgt zo'n automobilist dan een seintje?

Moderator^ TC November 28, 2019

Hallo Melle,
Het is aan de automobilist zelf om op te letten wanneer de auto klaar is met opladen. Zoals je hier boven kan lezen geven we de tip om een appgroepje te maken met medegebruikers in je buurt.
Op dit moment handhaven we niet op laadpaalkleven, we kijken wel naar de mogelijkheden hiervan.

Gerwin December 15, 2019

Is er of komt er nog een officieel beleid betreft opladen op openbaar terrein, maar wel aangrenzend aan huis?
Denk hierbij aan kabelmatten of verlengde particuliere oplaadpunten.

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie settings