Advies

Als Veenendaler kan je terecht bij verschillende loketten en adviseurs. Zo kan je bijvoorbeeld terecht met vragen over je huis verduurzamen, recyling, afkoppelen en nog veel meer. Bekijk op deze pagina alle loketten en adviseurs.

Trefpunt #duurzaam helpt je besparen

Heb je vragen over energie besparen en verduurzamen? Kom langs bij Trefpunt #duurzaam. Het Trefpunt geeft gratis en onafhankelijk informatie aan inwoners. Bijvoorbeeld over de beste aanpak voor jouw woning. In Trefpunt #duurzaam is veel te zien: isolatiematerialen, energiezuinige ventilatiesystemen, warmtepompen, energiezuinige verlichting en zonnepanelen.

  • Trefpunt #duurzaam zit in de Corridor (Passage 24, naast de achteringang van de HEMA) en is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Je kan vrij binnenlopen, maar ook een afspraak maken. Dan weet je zeker dat er tijd voor je is. Maak een afspraak via trefpunt@veenendaal.nl of telefonisch via 06 21 27 39 32.

Energieloket voor inwoners

Het Energieloket helpt inwoners én ondernemers met verduurzamen. Dit team weet bijna altijd wel een manier te vinden om je woning of bedrijfspand te verduurzamen en energie te besparen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen of door je bedrijfspand beter te isoleren.

Het Energieloket geeft Veenendalers graag hulp op maat. Neem contact op via (0318) 489 357 of www.energiesamenfoodvalley.nl. Eventueel kan je een mail sturen naar vraag@energieloket-veenendaal.nl.

Energieloket voor bedrijven

Het Energieloket helpt ondernemers met het verduurzamen van hun bedrijf. Er is bijna altijd wel iets mogelijk om energie te besparen en op te wekken. Of het nu gaat om een winkel, kantoor, of productiebedrijf.

Neem contact op via (0318) 489 357 of 06 30602479 (mobiel nummer, alleen voor bedrijven). Of kijk op de website www.energiesamenfoodvalley.nl.
Tot slot kan je een mail sturen naar 
andries.vandort@energiesamenfoodvalley.nl.

Energiecoach voor huurders

Huurders bij Veenvesters kunnen een adviesgesprek met een energiecoach aanvragen. Zij komen op afspraak bij je langs met tips om energie te besparen. Denk aan maatregelen zoals ledlampen en radiatorfolie.

Je vraagt een gesprek aan via www.hvvv.nl.

Let op: De energiecoach is niet je aanspreekpunt als het gaat om bouwkundige voorzieningen, zoals dubbelglas, spouwmuur-, dak- of vloerisolatie. Daarvoor moet je bij Veenvesters zijn.

Kijk voor meer informatie op www.veenvesters.nl.

Regenwateradviseur

Wil je graag advies over over het vergroenen van je dak of tuin? Of specifiek over afkoppelen en regentonnen? Dat kan! Neem dan contact op met onze regenwateradviseur Renée Kleijn via 06 48 51 88 93. Of stuur een e-mail naar afkoppelen@veenendaal.nl.

Groei & Bloei / IVN

Wil je vrijblijvend advies over het ontstenen en vergroenen van je tuin? Of ben je geinteresseerd naar activiteiten rondom tuinieren? Neem dan eens contact op met Groei & Bloei afdeling Veenendaal/Rhenen via https://veenendaal.groei.nl of IVN Veenendaal/Rhenen via https://www.ivn.nl/afdeling/veenendaal-rhenen/