Tegelcontainer 31 augustus

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat de Tegelcontainer er weer waar je kosteloos je tuintegels kunt afvoeren. De container staat op een nog nader te bepalen locatie in Veenendaal tussen 10:00 uur en 12:00 uur.

Gemeente Veenendaal vindt het belangrijk om te ontstenen en vergroenen. Daarom stimuleren wij onze inwoners om hun tuintegels te vervangen voor groen en je krijgt bij inlevering van je tuintegels een waardebon voor tuinplantjes die je kunt inleveren bij tuincentrum De Wildernis. Mooi toch!

Eerlijke actie

We gaan voor eerlijkheid en gaan ervan uit dat je de tegels die je inlevert ook daadwerkelijk vervangt voor planten, gras of ander groen in de tuin. Dus niet je oude grindtegels vervangen voor hippe nieuwe en weer je tuin dichtstraten. Dat zou niet eerlijk en zeker niet duurzaam zijn.

Bewijs

Als je op zaterdag 31 augustus bij de Tegelcontainer je tegels komt afvoeren, moet je bewijs laten zien dat je je tegels ook hebt aangemeld bij de Tegelstand van het NK Tegelwippen. Dat doe je via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen 
Als je je tegels daar hebt aangemeld, krijg je een mail terug van de organisatie. Je kunt die mail op je mobiele telefoon of met een printje laten zien bij de Tegelcontainer aan de medewerkers van de gemeente.

Zaterdag 26 oktober ook nog

De laatste Tegelcontainer van dit jaar zetten we op zaterdag 26 oktober bij De Wildernis neer. Heb jij een suggestie voor de locatie op 31 augustus in Veenendaal? Mail die dan naar duurzaam@veenendaal.nl en wie weet staat de container dan wel waar jij 'm wil!

Aanmelden Tegelcontainer