BEST-actie: doe je mee?

Categorieën

  • Gemeente en regio
  • Schone buurt

Gemeente Veenendaal houdt dit jaar voor het eerst de BEST-actie. BEST staat voor Boeken, Elektronica, Speelgoed en Textiel. En die spullen gaan we allemaal inzamelen, want dit zijn waardevolle grondstoffen voor hergebruik. Tijdens de Week van de Duurzaamheid van 30 oktober tot en met 4 november starten we met de actie.

Hoe werkt het?

Ook jij hebt vast oude mobieltjes in een la liggen of kleding in de kast die nooit meer gedragen wordt. Geef dat oude mobieltje, je favoriete te kleine voetbalshirt of je stukgelezen boek een nieuw leven door het in een BEST-tas te stoppen. Vanaf maandag 30 oktober kun je zo’n tas afhalen bij:

  • Restore, Groeneveldselaan 14 Veenendaal
  • Afvalbrengstation, Wageningselaan 58 Veenendaal
  • Trefpunt #Duurzaam, Corridor 24 Veenendaal

Prop de BEST-tas vol met oude boeken, elektronica, speelgoed en textiel. Daarna lever je je BEST-tas bij dezelfde adressen weer in. Stop in de tas een briefje met je naam, e-mailadres en telefoonnummer en speel mee in de loterij. Je kunt naar keuze een abonnement voor Ouwehands Dierenpark of voor het Veenendaalse zwembad winnen!

Sociaal en circulair

De verzamelde BEST-tassen gaan naar Restore en Road2work, twee sociaal circulaire partners van gemeente Veenendaal. Zij begeleiden mensen van werkloos naar werkzaam en werken aan recycling van goederen en materialen. Ook bieden zij koopjes aan mensen met een kleine beurs. Hoe mooi is dat? Je favoriete boek gaat naar een ander boekenwurm en dat te kleine voetbalshirt gaat naar het volgende voetballertje. Kortom, samen werken we zo aan een sociale en circulaire samenleving en we hebben jouw hulp daarbij nodig!