Onderzoeksboring naar aardwarmte

Categorie├źn

  • Gemeente en regio

Energie Beheer Nederland (EBN) gaat een onderzoeksboring doen naar aardwarmte aan de Zuiderkade in Ede. Met de wetenschappelijke boring worden de kansen van aardwarmte in de regio onderzocht.  Vanwege de locatie kunnen sommige Veenendalers hier iets van merken of zien. EBN organiseert een informatieavond op woensdag 15 mei.

Aardwarmte kan op termijn misschien wel ruim twee miljoen woningen in Nederland duurzaam verwarmen. Maar om te kijken waar de kansen liggen, is onderzoek nodig. Hiervoor voeren EBN en TNO met een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat het SCAN-programma uit. Aan de Zuiderkade zal SCAN een aantal verschillende lagen onderzoeken die interessant kunnen zijn voor de winning van aardwarmte.            

Je kan de status van de boring altijd bekijken op www.scanaardwarmte.nl. Op de pagina kan je je ook inschrijven voor updates. Verder vind je op diezelfde website veelgestelde vragen over aardwarmte, SCAN, boringen, en meer. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze gerust tijdens de informatieavond of via e-mail aan info@scanaardwarmte.nl.

SCAN heeft in het zoekgebied Ede-Veenendaal ook onderzocht of een locatie in De Klomp geschikt was. Deze locatie is afgevallen.

Informatieavond

Op de informatieavond van 15 mei kan je vragen stellen over de boring. Je kan deze avond van 19.30 tot 21.00 uur binnenlopen bij Van der Valk Hotel Veenendaal (Bastion 73). Er zijn verschillende specialisten aanwezig. Denk aan geologen, boor-experts en deskundigen die meer over het vergunningentraject kunnen vertellen. Er zijn deze avond ook vertegenwoordigers bij van de gemeente Veenendaal.

Let op: meld je aan. Dit kan met een mail naar info@scanaardwarmte.nl.