Maatregelen betaald met de duurzaamheidslening

Sonja Stein is onlangs verhuisd naar een nieuwe woning in Veenendaal. Met behulp van de duurzaamheidslening heeft zij enkele energiebesparende maatregelen genomen. “Ik heb meteen het enkele glas vervangen en het dak geïsoleerd”, vertelt Sonja.

“Nu is mijn gehele woning goed geïsoleerd. Daarnaast waren nieuwe radiatoren hard nodig; voorheen konden de radiatoren in het hele huis alleen ‘aan’ of ‘uit’ staan. Dit zorgde destijds voor een enorm hoge energierekening”.

Sonja is erg tevreden over de maatregelen die ze in huis heeft getroffen. “Het comfort in huis schoot direct omhoog! Vooral het isolerend glas ben ik erg tevreden over. Het blijft lekker op temperatuur binnenshuis en energie wordt veel efficiënter gebruikt. Ik ben erg blij dat ik op deze manier aandacht heb kunnen besteden aan duurzaamheid in mijn woning”. 

Naast grote maatregelen heeft Sonja ook een aantal kleinere energiebesparende veranderingen in huis aangebracht. “Ik heb nu overal in huis LED-verlichting en ik houd rekening met het loskoppelen van elektronische apparaten wanneer ze niet gebruikt worden. Ook zorg ik ervoor dat verlichting niet onnodig aan staat”, vertelt Sonja. “Dit zijn simpele oplossingen die de meeste mensen zelf kunnen uitvoeren”.

Ook voor de toekomst heeft Sonja plannen: “Zonnepanelen! Die zou ik graag eens willen aanschaffen, liefst met een groep inwoners. Dit soort gezamenlijke initiatieven zijn ideaal. Het geeft iedereen de kans om hun duurzame ambities waar te maken”.