Zonnepanelen werken vrij simpel

Theo Schaap heeft onlangs met behulp van een duurzaamheidslening acht zonnepanelen aangeschaft. “In de maanden dat het energieverbruik hoog ligt merk je direct dat je geld bespaart”, vertelt Theo. “Zonnepanelen werken vrij simpel, maar hebben een groot impact op je energieverbruik. "

Duurzaam omgaan met energie en grondstoffen is erg belangrijk voor Theo. “Je bespaart geld en tegelijkertijd doe je iets goeds voor het milieu. Beter kan niet! Daarnaast ga ik sinds ik bewust ben van mijn energieverbruik heel anders om met energie. Sinds wij zonnepanelen hebben zet ik bijvoorbeeld de afwasmachine vaker ’s middags aan in plaats van ’s avonds. Zo halen we het maximale uit de zonnepanelen”.

Het huis van Theo is gebouwd in 1999. “Zo’n vrij nieuwe woning zorgt er voor dat de isolatie al tip top was”, vertelt Theo. “Hier waren dus geen aanvullende investering nodig. Wel heb ik kleinere maatregelen, zoals overstappen op LED-verlichting, direct toegepast in mijn woning. In de toekomst wil Theo graag gasloos wonen. Het is belangrijk voor mij dat we duurzaam omgaan met onze energie”.