ACV bedekt dak hoofdkantoor met zonnepanelen

21 juni is de langste dag van het jaar met in potentie de meeste zonuren. De 210 zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor van ACV in Ede zijn dus net op tijd geplaatst.

De onlangs geplaatste panelen gaan maximaal 63.000 kWh opbrengen. ACV kan er vanaf nu een kwart van het totale energieverbruik zelf mee gaan opwekken. De investering verdient zich naar verwachting in acht jaar terug. Wouter Koenderman, directeur van ACV over de zonnepanelen: “Natuurlijk ben ik er trots op dat wij nu zonnepanelen hebben liggen op de locatie waar wij de meeste energie verbruiken. Dit past helemaal in ons beleid, waarin milieu en duurzaamheid een belangrijke plaats innemen.”

Eerder plaatste ACV al zonnepanelen in de gevel van het afvalbrengstation in Veenendaal en werd het dak voorzien van mossen die zorgen voor natuurlijke isolatie. Verder wordt er gebruik gemaakt van duurzame installaties als een warmtepomp en ledverlichting. Door deze voorzieningen kreeg het gebouw een energielabel A. Ook rijden er voertuigen van het bedrijf op groengas.

ACV zamelt afval en grondstoffen in voor de gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen, Renkum en Renswoude. De laatste gemeente is voornemens om per 1 januari 2020 ook aandeelhouder van ACV te worden, onder andere vanwege het duurzame karakter van de organisatie.