De Kantoorspecialist laat duurzame energie stromen binnen het bedrijf

Evert van Engelenhoven, directeur van De kantoorspecialist, is er zeker van: als je als ondernemer duurzaam en milieubewust bezig bent, stroomt deze instelling vanzelf door naar de medewerkers en uiteindelijk de inwoners.

Groot statement

“Als bedrijf ben je een grootverbruiker op het gebied van energie. Hoewel dit natuurlijk niet iets is om trots op te zijn, biedt het wel één lichtpuntje: als ondernemer kan je een statement maken door zuinig om te gaan met je energie. Wanneer je als bedrijf verantwoord omgaat met energie heeft dit invloed op de werknemers. Zo zullen zij privé ook bewuster omgaan met duurzaam leven”.

Energieconvenant

Het tekenen van het energieconvenant bij energiemanager Laurens Wiersma was voor Van Engelenhoven een goede stok achter de deur om duurzaam bezig te blijven. Zo maakt hij bij verbouwingen of vervanging van apparatuur het liefst een duurzame keuze die minder milieubelastend is. “Het is bedrijfstechnisch ook voordeliger om te investeren in duurzame maatregelen. Daarnaast merkt iedereen op kantoor de voordelen van LED-verlichting: het ziet er mooier uit en het licht is prettiger voor de ogen. Zo is het naast financieel aantrekkelijk ook nog eens fijn voor het personeel”.

Voorbeeldfunctie

Voor de toekomst wil Van Engelenhoven graag hun dak volbouwen met zonnepanelen. “Door middel van het Veenendaalse project ‘Zon op bedrijfsdaken’ is dit niet alleen voor onszelf, maar ook de buren interessant. Zo helpen we elkaar duurzamer te leven. Als bedrijf heb je immers een voorbeeldfunctie. Maak hier op een verstandige manier gebruik van en onderneem duurzaam”.

Samen leven

Bewust bezig zijn met jezelf en de wereld waarin je leeft is zeer belangrijk voor Van Engelenhoven. “We kunnen er samen voor zorgen dat de aarde voor de volgende generaties mooi en leefbaar blijft. Vooral als bedrijf kun je hier grote sprongen in maken. Samen, als ondernemer, consument of inwoner, moeten wij verantwoord omgaan met de wereld waarin wij leven”. 

Bewustwording

Binnen het pand van De kantoorspecialist zijn de LED-lampen overal te vinden. “Deze werken op sensoren”, vertelt Van Engelenhoven, “Zo hoeft niet alles de hele dag aan te staan. Zonde van de energie. Verder hebben wij geen reguliere afvalbakken in de werkruimtes staan, maar zijn er stations in een gezamenlijke ruimte waar men het afval kan scheiden. Dit afval wordt vervolgens gerecycled. Op deze manier stimuleren we beweging bij de mensen en worden ze bewuster van wat er allemaal wordt weggegooid”. 

Energie

De werkomgeving bij De kantoorspecialist geeft energie door levend groen, zit-sta bureaus en een goed klimaat. “Ook persoonlijke energie is erg belangrijk voor ons. Zo stimuleren wij onze werknemers meer te bewegen door het geven van workshops, een jaarlijkse health check en een vitaliteitgesprek. Daarnaast hebben we een eigen fitness ruimte en gaan we wekelijks met collega’s mountainbiken. Dit geeft ons energie!”