Groen bouwen zit in het bloed bij Gerard Heuvelman van BV Stichts Beheer

Gerard Heuvelman van BV Stichts Beheer van 1952 is vertrouwd met groen bouwen voor zijn klanten. Ook binnen zijn bedrijf blijft hij duurzaam bezig.

Groen

“Ons trademark is groen”, vertelt Heuvelman, “wij helpen onze klanten graag aan hoogwaardige isolatie en duurzame verlichting, maar ook denken wij samen na aan de kant van de energieopwekking bij het verwarmen, koelen en ventileren van gebouwen. We denken goed na over wat bij een gebouw en de eigenaar past en leggen de nadruk op zo duurzaam mogelijk bouwen of revitaliseren. Ook werken we zoveel mogelijk circulair: materialen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt. Dit zorgt er voor dat wij zo min mogelijk energie verspillen en een verlaging van de Co2 uitstoot”.

Energieconvenant

Het is geen verrassing dat ook Heuvelman het Energieconvenant heeft getekend. “Verduurzaming vind ik erg belangrijk. Door het Energieconvenant te tekenen zet ik dit kracht bij”, vertelt Heuvelman. “Tegenwoordig moet je duurzaam ondernemen om nog serieus genomen te worden. Durf te investeren en durf zuinig om te gaan met de wereld en je ziet snel je energierekening omlaag gaan”.

Tendens tot verduurzaming

Een bekend duurzaam bouwproject van Stichts Beheer is de voormalige Willibrorduskerk aan de Nieuweweg Noord te Veenendaal voor Koninklijke Van Ginkel Groep: “Deze hebben wij in 2,5 jaar compleet energiezuinig kunnen maken. Zelfs het water binnen de nieuwbouw en de kerk wordt hergebruikt.  Ook het pand tegenover de onze hebben wij een A+++ label kunnen geven. Er is tegenwoordig een duidelijke tendens om te verduurzamen door middel van het installeren van een warmtepomp of betere isolatie; dit juich ik uiteraard alleen maar toe!”

Basis van het gebouw

Een groot deel van de energie die Stichts Beheer gebruikt wordt door henzelf opgewekt middels de 128 zonnepanelen op het dak. “Het allerbelangrijkste aan een pand is de isolatie; dat is de basis van elk gebouw. Dit zorgt ervoor dat het gebouw zeer energiezuinig kan zijn. Ook de verlichting en apparatuur binnen het pand zijn heel belangrijk. Denk er ook aan dat je dingen uitschakelt wanneer je ze niet gebruikt. Ook dit scheelt in de jaarlijkse lasten”, vertelt Heuvelman.

Goede investering

Heuvelman ziet mensen graag de meest energiezuinige optie kiezen: “Als apparatuur defect raakt, kies dan meteen voor een duurzame vervanging. Door investeringen te doen help je de wereld, maar ook je portemonnee. Verduurzaming is altijd een goede investering! Ook zijn er genoeg subsidies beschikbaar, verdiep je hier eens in of neemt contact op met energiemanager Laurens Wiersma. Samen kunnen we een verschil maken!”.