Van Dijk woninginrichting maakt duurzame keuzes

Woninginrichting is één van de passies van Heddy van Dijk, dit is duidelijk te zien in haar winkel Thuisin van Dijk. Uiteraard doet ze graag haar best het winkelpand zo duurzaam mogelijk te houden.

Onderhandelen

“Ondanks dat wij hier in een huurpand zitten, kunnen wij veel doen aan duurzaamheid en energiebesparing”, vertelt Van Dijk. “We hebben een goede band met onze verhuurder die open staat voor nieuwe ideeën. Zo kunnen we onderhandelen over duurzame maatregelen die wij willen nemen. Kleinere maatregelen zoals koeling en verwarming alleen gebruiken wanneer het nodig is en ’s nachts het licht uit doen is uiteraard mogelijk voor elke huurder”.

Kleine stapjes

De bovenverdieping bij Thuisin van Dijk is compleet voorzien van ledverlichting. “De resterende verlichting op de benedenverdieping willen we ook zo snel mogelijk vervangen door ledlampen. Ook willen we bewegingssensoren installeren zodat niet in alle ruimtes de hele dag het licht hoeft te branden. Scheelt weer onnodig energieverbruik. Deze maatregelen ondernemen wij in kleine stapjes: eerst boven alles op orde hebben, daarna pas beneden beginnen”, vertelt Van Dijk.

Bevestiging

Het Energieconvenant is uiteraard ook door Van Dijk getekend. “Ik vind het een mooi initiatief; dit wil ik graag steunen. Het zou mooi zijn als we het halen in 2035. Als dat gebeurt wil ik uiteraard niet achterblijven”. De bijbehorende quickscan door energiemanager Laurens Wiersma was voor Van Dijk voornamelijk een bevestiging van hun werkwijze. “We zijn op de goede weg. Ook zijn onze duurzame toekomstplannen goed te doen. We hebben de volledige support van Laurens”.

Duurzame keuze

“In de toekomst willen wij graag elektrische bedrijfsauto’s hebben”, vertelt Van Dijk. “Uiteraard kiezen wij bij iedere nieuwe aanschaf voor de meest duurzame keuze. We moeten immers proberen de aarde zo min mogelijk uit te putten. Ga zuinig om met de spullen die je hebt. Gooi zo min mogelijk weg; probeer het te repareren of misschien dat je er een ander een plezier mee kunt doen! Zo zorgen wij samen voor onze aarde”.