Tegelcontainer 25 mei

Op zaterdag 25 mei 2024 staat de Tegelcontainer er weer waar je kosteloos je tuintegels kunt afvoeren. De container staat op een nog nader te bepalen locatie tussen 10:00 uur en 12:00 uur.

Gemeente Veenendaal vindt het belangrijk om te ontstenen en vergroenen. Daarom stimuleren wij onze inwoners om hun tuintegels te vervangen voor groen en je krijgt bij inlevering van je tuintegels een waardebon voor tuinplantjes die je kunt inleveren bij tuincentrum De Wildernis. Mooi toch!

Eerlijke actie

We gaan voor eerlijkheid en gaan ervan uit dat je de tegels die je inlevert ook daadwerkelijk vervangt voor planten, gras of ander groen in de tuin. Dus niet je oude grindtegels vervangen voor hippe nieuwe en weer je tuin dichtstraten. Dat zou niet eerlijk en zeker niet duurzaam zijn.

Tegels inleveren

Je mag tuintegels, klinkers en eventuele bandjes en palissades inleveren. Geen badkamertegels, vloertegels enzovoort. Voor het inleveren van de tegels moet je je aanmelden, we kunnen dan inschatten hoeveel containers we moeten bestellen. Een week voordat de tegelcontainer er staat ontvang je een e-mail met verdere informatie. 

Bewijs

Als je op zaterdag 25 mei bij de Tegelcontainer je tegels komt afvoeren, moet je bewijs laten zien dat je je tegels ook hebt aangemeld bij de Tegelstand van het NK Tegelwippen. Dat doe je via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen Als je je tegels daar hebt aangemeld, krijg je een mail terug van de organisatie. Je kunt die mail op je mobiele telefoon of met een printje laten zien bij de Tegelcontainer aan de medewerkers van de gemeente.

Andere data

Ook op zaterdag 31 augustus (onder voorbehoud, als de actie van 25 mei een succes is) en op zaterdag 26 oktober bij De Wildernis zetten we Tegelcontainers neer. Heb jij een suggestie voor een locatie in Veenendaal? Mail die dan naar duurzaam@veenendaal.nl en wie weet staat er dan in augustus wel een container bij jou in de buurt!

Aanmelden Tegelcontainer