Denk mee over het energiesysteem van de toekomst

Categorie├źn

  • Gemeente en regio
  • Huis
  • Bedrijfspand

Om in 2050 klimaatneutraal te zijn, zijn er grote veranderingen nodig in ons energiesysteem. Niet alleen de manier waarop energie wordt opgewekt gaat veranderen. Ook het transporteren, opslaan en gebruiken. Aan welke eisen moet dit toekomstige energiesysteem voldoen? En wat vind jij daarin belangrijk? 

Provincie Utrecht heeft een digitale raadpleging hierover, en jij kunt meedoen. Jouw mening wordt meegenomen in de Energievisie van de provincie Utrecht. De provincie, gemeenten en netbeheerders stellen deze samen op. De visie vormt de basis voor een nieuw beleid.  

Energievisie in het kort 

Het energiesysteem heeft invloed op hoe we wonen, werken, reizen en spullen maken. Het bepaalt bijvoorbeeld hoe we onze woningen verwarmen en hoe we omgaan met de opslag van energie. De keuzes die we de komende jaren maken, zijn van groot belang voor de toekomst. Deze Energievisie schetst een toekomstbeeld van het energiesysteem en de ontwikkelingen tot 2050.  

Doe je mee aan de raadpleging? 

Ga naar www.raadpleging-energievisie.nl om deel te nemen aan de raadpleging. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 15 minuten. Meedoen kan van 14 februari tot en met zondag 3 maart. Je deelname is anoniem, dus niemand kan zien dat je hebt meegedaan en welke antwoorden je hebt gegeven.