Duurzaam kleding shoppen met de Veense Swaptas

Categorieën

  • Huis

Met het geven van de eerste 'Swaptas' aan de Veense Charlotte is het ruilen van kleding begonnen. De Swaptas is een ruiltas vol gebruikte kleding van een goede kwaliteit. Kleding die jij leuk vindt, haal je eruit. Vervolgens stop je er kleding in die je zelf niet meer draagt. Een duurzame én goedkope manier om aan nieuwe kleren te komen.

Veenendaal4Fair spande zich de afgelopen in om in Veenendaal te beginnen met de tas. De stichting organiseert de tas met Clothing Loop. Via de site www.clothingloop.nl maak je een account aan. Je geeft aan waar je voorkeur naar uitgaat en het Team van vrijwilligers van Veenendaal4Fair koppelt je aan een groep deelnemers. Per groep zijn er maximaal 12 personen. De kleding kan zijn voor dames, heren, en kinderen.

Op dit moment zijn er 5 Veense Swaptassen in omloop. Er hebben zich al 28 deelnemers aangemeld voor één of meerdere tassen.

Samen Delen

De Swaptas is onderdaal van het project Samen Delen. Hiermee zet Veenendaal4Fair stappen naar een duurzame, leefbare wereld voor de nieuwe generatie. Wim van Veenendaal4Fair: ‘denk niet té moeilijk als het om duurzaamheid gaat. Alle kleine beetjes helpen. Iedereen kan op zijn of haar manier bijdragen. Bovendien levert het de deelnemers ook een financiële besparing op.'

Voor meer informatie of aanmelding kan gemaild worden naar veenseswaptas@veenendaal4fair.nl. Of kijk op de website www.veenendaal4fair.nl