Veense Isolatie Actie

Woon je in Veenendaal en wil je isoleren? De gemeente helpt je met subsidie en ontzorging. Deze ondersteuning bieden we via de Veense Isolatie Actie.

Subsidie

De gemeente biedt een subsidie aan voor isoleren. Je kan kiezen uit spouwmuur,- vloer,- bodem, dakisolatie of isolatieglas. De subsidie is bedoeld voor slecht geïsoleerde woningen. Wanneer je een inkomen hebt tot 150% van de bijstandsnorm kom je mogelijk in aanmerking voor een hogere subsidie.

De regeling wordt uitgevoerd door het Duurzaam Bouwloket. De landelijke ISDE-regeling kan gestapeld worden met de Veense Isolatie Actie.

Hoogte van subsidie

Voldoe je aan de algemene voorwaarden, en verdien je tot maximaal 150% van het Wettelijk Minimum Inkomen (bijstandsnorm)? Dan kom je in aanmerking voor maximaal € 4.000 voor 1 isolatiemaatregel. Voldoet je woning alleen aan de algemene voorwaarden? Dan kom je in aanmerking voor een subsidie van maximaal € 1.185 voor 1 isolatiemaatregel.

Proces

Meld je eerst aan bij het Energieloket via www.energiesamenfoodvalley.nl. Het Energieloket neemt telefonisch contact op. Jullie bespreken onder andere of je in aanmerking komt voor de subsidie, wat je wil isoleren, en hoe je dit wil laten doen. Voor het laatste kies je uit één van de volgende opties:

  1. Volledige ontzorging: Een isolatiebedrijf komt bij je thuis. Dit bedrijf bekijkt welke isolatie mogelijk is en maakt een offerte. Ga je akkoord met de offerte? Dan plaatst het bedrijf de isolatie. Je betaalt alleen het verschil boven de € 4.000 of € 1.185 (afhankelijk van jouw subsidiebedrag). Het geld wordt direct verrekend op de factuur van het isolatiebedrijf.
  2. Zelf een bedrijf regelen: Je regelt de isolatie via een eigen gekozen isolatiebedrijf. Je betaalt de rekening zelf. Daarna lever je de rekening in. Je ontvangt hierna het geld terug tot jouw maximale subsidiebedrag (€ 4.000 of € 1.185).
  3. Doe-het-zelf: Je plaatst de isolatie zelf. Daarna lever je de kassabonnen van de materialen in. Ook lever je foto’s aan van het plaatsen van de isolatie. Als alles klopt, ontvang je het geld terug tot jouw maximale subsidiebedrag (€ 4.000 of € 1.185).

Heb je een keuze gemaakt? Het Energieloket verwijst je door naar het Duurzaam Bouwloket. Zij handelen je aanvraag verder af.

Ontzorging

Kom je niet in aanmerking voor de subsidie? Ook dan kan je meedoen met de Veense Isolatie Actie. We bieden ondersteuning die je veel werk scheelt.

Er wordt gekeken naar je wensen en de mogelijkheden voor je woning. Daarna volgt er een traject op maat, waarbij ook wordt gekeken naar de mogelijkheden voor je woning. Het einddoel is een goed geïsoleerd huis waarin je comfortabel woont.

  • Meld je aan bij het Energieloket via www.energiesamenfoodvalley.nl. Het Energieloket neemt contact met je op.
  • Weet je welke isolatiemaatregel je wilt treffen? Dan koppelt het Duurzaam Bouwloket je aan een betrouwbaar isolatiebedrijf.
  • Wil je meerdere maatregelen treffen? Dan zoek je zelf een isolatiebedrijf. Het Energieloket kan je helpen met het vinden van betrouwbare partijen. Kijk hiervoor op de website van het Energieloket. Het Energieloket kan je ook helpen om te kijken of de offerte marktconform is als je twijfels hebt over de prijzen.
  • Heb je recht op landelijke subsidie? Het Energieloket en de energieambassadeurs van het Trefpunt #duurzaam vertellen je er graag meer over.

Dit onderdeel van de actie is vooral geschikt voor woningen van voor 1990 zonder extra isolerende maatregelen. Maar ook als je al  (oude) isolatie hebt, kan het zinvol zijn om extra isolatie toe te voegen. De energieadviseur komt graag bij je langs om je hierover te adviseren.